Nplate نام تجاری داروی رومیپلوستیم می باشد.
این دارو با تحریک مگاکاریوسیت ها در مغز استخوان، باعث می شود که بدن شما پلاکت بیشتری تولید کند. در حقیقت وقتی تولید پلاکت بیشتر از توان تخریب آنها توسط آنتی بادی ها باشد، نتیجه این میشود که تعداد پلاکت بیشتری در بدن خواهد ماند.
این دارو قبل از طحال برداری و بعد از آن قابل استفاده می باشد. معمولاً پزشکان قبل از طحال برداری شانس این دارو در درمان ITP را نیز امتحان می کنند.
قیمت دارو
اِن پلیت داروی نسبتاً گرانی می باشد، در گذشته در آمریکا هزینه تزریق هفتگی آن بدون بیمه حدود 55000 دلار بوده است ، در ایران قیمت این دارو حدود سه میلیون و دویست هزار تومان (مرداد 97) می باشد که با احتساب بیمه تأمین اجتماعی حدود 70درصد ارزانتر یعنی 980 هزار تومان دریافت می شود.
بدنیست بدانید که در سالهای گذشته که قیمت این دارو گرانتر بوده است، گاهی یک ویال از این دارو را به دو بیمار تزریق می کرده اند.
این دارو در ویال های 500mcg و 250mcg موجود است.
دوز مصرف
این دارو برای بیماران ITP در صورت جوابدهی بصورت ماهانه استفاده می شود، البته ممکن است پزشک شما این دوز را تغییر دهید و یا در ابتدا دوز بیشتری را استفاده کند، مثلاً در ابتدای مصرف هر سه روز یک عدد (تا سه الی چهار عدد) و سپس ماهی یک عدد تجویز کند. و یا سه تزریق اول را هفتگی تجویز کند. این بستگی به جوابدهی شما به دارو دارد.
پروتکل اصلی مصرف بصورت 1میکروگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بیمار است.
همچنین برای شمارش پلاکتی بالای 400 به هیچ عنوان نباید این دارو را مصرف کرد.
عوارض شایع
از عوارض شایع این دارو می توان به درد ماهیچه و مفاصل و بی خوابی اشاره کرد.
دیگر عوارض مهم شامل ترومبوسیتوز (لخته خطرناک)، فیبروز مغر استخوان و کم خونی بعد از قطع دارو می باشد.
نگهداری
این دارو در یخچال بین دمای دو تا هشت درجه نگهداری می شود و باید از یخزدگی آن جلوگیری بعمل آورد.
جهت آگاهی
مادر بنده در حال حاضر کاندید طحال برداری می باشند و با پلاکت زیر بیست هزار پس از تزریق npalte پلاکت به بالای هشتاد هزار پس از ۴۸ ساعت رسید.
با آرزوی سلامتی برای مادر شما
پیشنهاد می کنم در انجمن هم در بخش داستان من، شرح حال درمان ها رو برای کمک به دیگر بیماران بنویسید
با سلام. کسی میدونه میزان مصرف این دارو در کشور چه تعداد هست. منبعی غیر از امارنامه دارویی
سلام، برای چی می خواهید میزان مصرف دارو رو بدونید؟ قطعاً شرکت های دارویی وارد کننده آمار دقیق رو در اختیار دارند، اما باید گفت تمام بیماران ITP که به مبترا پاسخ نمی دهند، کاندیدای مصرف این دارو می شوند.
برای پرکردن پرسشنامه طرحی که دارم. میزان مصرف سالیانه دارو را باید بدونم.شرکت های وارد کننده اطلاعاتی نمیدن
سلام مادرم ۶۴ ساله مبتلا به mdsدر پایان شیمی درمانی دوم سکته مغزی بر اثر تشکیل لخته و با اقدام به موقع و دریافت صد انعقاد تزریقی رد کرد و لا لیز لخته با افت خفیف پلاکت مواجه شد که بعد از چند روز پلاکت نرمال شد و شیمی درمانی دوره سوم رو با داروی ازاسیتیدین یا ویدازا رو دریافت کرد حال با گذشت ۴ روز با افت پلاکت ۱۵۰۰۰بدون هیچ عارضه بالینی فقط مقدار کمی پورپورا در نواحی انتهایی و پاش در بیمارستان به پیشنهاد پزشکش بستری شد و پس از گرفتن پلاکت با پلاکت۸۰۰۰۰ ترخیص شد دکتر مربوطهnplateرو واسش تجویز کرد در حالیکه من در بروشور دارو دیدم این دارو در بیماران نباید برای به نرمال رساندن پلاکت به کار بره خصوصا در بیماری که خونریزی نداره و علی الخصوص در بیماران مبتلا بهmdsچراکه منجر به وخیم شدن لیماری و عود به سمت لوکمی حاد میشه و خود بنده نگرانم که علی رقم دریافت پلاکت با این دارو پلاکت بیش از حد بالا بره و با توجه به سکته اخیر نگرانشم و نمیدونم با وجودیکه دارو رو تهیه کردم واسش تزریق کنم یا نه تا به حال ۲تا دکتر عوض کردم و هر کدوم حتی در مورد دوز دارو با هم اختلاف داشتند از اونجاییکه مادرم خیلی ضعیف و از قبل قدرت بدنی کمی داره خواهشا راهنمایی کنید و اگر در رشت یا تهران دکتر انکولوژی خوب میدونین معرفی کنید
دوست عزیز پیشنهاد می کنم اگر راهنمای داروی فارسی رو ندارید، ترجمه آن را پرینت بگیرید و به دکتر ارائه بدید، بعضی از پزشکان علیرغم ادعای بیش از حد، در مورد داروهایی که تجویز می کنند و عوارض جانبی آنها اطلاعات زیادی ندارند و صرفاً برای همه بیماران یک دارو تجویز می کنند. البته ممکنه پزشک وضعیت بیمار شما رو بررسی کرده باشه و با آگاهی هم دارو رو ارائه داده باشه، ولی بهرحال ترجمه راهنمای دارو رو همراه داشته باشید و در مورد مواردی که شما رو نگران می کنه از پزشک بپرسید، اگر پزشک از سوالات شما ناراحت شد، بدون معطلی پزشک رو عوض کنید.
ممکنه پزشکان دیگر بخواهند از IVIG یا داروی دیگری استفاده کنند.
اگر پلاکت مادرتون بیش از ۸۰۰۰۰ هزار هست و بیش از یک ماه در این مقدار مونده، نشانه خوبی هست و ممکنه دیگه پایین نیاد.
در تهران می توانید به دکتر جنابیان مراجعه کنید و یا دکتر حمیدرضا جلالیان.
سلام
من خردادماه امسال (۹۹) آزمایش خون دادم پلاکتم بین ۶۰ تا ۷۰ بود من سابقه افت پلاکت حدود ۱۵ سال پیش را دارم و اون موقع عفونت گرفته بودم ولی بعدش نرمال بودم
البته یکسال پیش که دندانپزشکی رفتم دکترم گفت که خونم رقیقه ولی من دکتر نرفتم تا امسال که برای طب کار، آزمایش خون دادم و متوجه شدم که itp دارم دکترم تخصص داخلی بود و برام پردنیزولون ۵۰ و ۵ تجویز کرد که من حدود ۲۰ روز مصرف کردم دوباره آزمایش دادم و پلاکتم حدود ۱۴۰ شده بود
به یک دکتر خون مراجعه کردم به من گفت که نیاز نبود این دارو را مصرف کنم و گفت که یک ماه هیچ دارویی را مصرف نکنم
من بعد از یک ماه، آزمایش کامل خون دادم هیچ مشکلی نداشتم تیروئید، قندخون، چربی، هپاتیت و… نداشتم و دوباره پلاکتم ۶۰-۷۰ بود
دکتر برام داروهای اسید فولیک، آهن و دی نوشت من یک ماه مصرف کردم آزمایش دادم و پلاکت رسید به ۲۰ تا!!!
چون علائم نداشتم دکترم هیچ دارویی ننوشت ولی بعدش من پا درد گرفتم و لکه های قرمز تو پاهام دیدم
مراجعه کردم به دکتر خون دیگه، و به من گفت که نباید پلاکتت بالا و پایین بشه و احتمال داره بیماری mds هم داشته باشی. میخاستم راجع به این بیماری بدونم و اینکه به جر نمونه برداری مغز استخوان راه دیگه ای برای آزمایش داره؟
اگر امکان داره اینکه یک دکتر خوب تو تهران که وقت ویزیت داشته باشه بهم معرفی کنید
من به سه تا دکتر مراجعه کردم و به نظرم تجویزهای این استاتید باعث وضعیت فعلی من هستند چون مطمئنم حداقل یک سال کمبود پلاکت داشتم ولی نه جوری که لکه های قرمز تو پاهام ببینم
ممنون از سایت خوبتون واقعا دلگرمی خوبی برای من بود
با سلام
پلاکت ۷۰ برای زندگی مناسب هست و خیلی ها بدون هیچ مشکلی با این پلاکت زندگی می کنند و حتی بدون اینکه بدونند پلاکتشون از سطح نرمال پایین تر هست.
اما اینکه پلاکت شما به عدد ۲۰ رسیده، باید بررسی بشود.
با آدرس ایمیل شما، یک پزشک پیشنهادی ارسال می کنیم. (اینجا نمیگذاریم که از طرف وبسایت تبلیغی نشود)
در مورد mds باید حتماً نمونه برداری مغز استخوان شوید و از این نمونه برداری نترسید، انجامش از اسمش راحت تر هست.
چون سابقه بیماری دارید، ممکن هست که مشکل شما باز هم موقت باشد و یا با درمان های معمول، خیلی سریع تر از اونی که فکر می کنید، درمان شوید.
فقط لطفاً پیگیر وضعیت خود باشید و وضعیت خود را با پزشک خود چک کنید.
با آرزوی سلامتی کامل شما و همه بیماران ITP
سلام خسته نباشین من حدودا دوسال مشکل پلاکت خون itp دارم اول داروی پردنیزولون رو توی دو دوره استفاده کردم بعدش جواب نگرفتم بعد به مدت پلاکتم تا ۳۰ هزار رسید دکترم ان پلیت تجویز کردن سه بار تو فاصله یه هفته تزریق کردم سومین بار رسید به ۵۲۱ هزار پلاکتم که دکتر قطع کرد ان پلیت رو در کتگنار ان پلیت پردنیزولون ه مصرف میکردم بعد سه هفته دوباره پلاکتم ۳۸ هزار شد که داروی زیتاکس تجویز کردن اولین هفته اس که استفاده کردم انا خیلی حالم رو بد کرده ضعف شدید و دل درد و لرز
میخواستم ببینم امکانش هس به درخواست خودم طحال رو در بیارن واقعا تو این شرایط کرونا رفت و امد و داورها خسته ام کرده و اینکه پزشک خوبی پیشنهاد دارین برم پیشش ممنون میشم راهنماییم کنید
با سلام
تا جایی که یادم هست طبق دستورالعمل ان پلایت، باید هفته ای یکبار تجویز بشه. حالا اینکه به شما سه بار تو یه هفته تزریق کردن یا بی اطلاعی پزشک بوده یا دستورالعمل عوض شده یا دلیل خاصی داشته
به هر حال این مورد رو حتماً در وبسایت رسمی کمپانی سازنده NPlate مطالعه کنید. در بخش instruction دارو نحوه مصرف توضیح داده شده است.
در مورد حذف طحال من نمی تونم همچین توصیه ای به شما بکنم، این حتماً باید توسط پزشک توصیه بشه.
در مورد پزشک می تونید با دکتر غلامرضا باهوش، حمیدرضا جلالیان و یا دکتر آرش جنابیان در ارتباط باشید.
البته پزشک زیاد هست، ولی همه پزشکان خون در مورد ITP اطلاعات مکفی ندارند متأسفانه یا مطالعه شون کم هست.
به تازگی یک ارائه PDF به زبان انگلیسی از دکتر غلامرضا باهوش مشاهده کردیم که GuideLine های جامعه هماتولوژی آمریکا (ASH) رو در زمینه ITP منتشر کرده بودند و این نشان دهنده به روز بودن ایشون هست.
(بدونید که درمان در زمینه ITP ترتیب خاصی دارد و هر دارویی باید بعد از تست دارویی دیگر استفاده شود، نه قبل از آن و نه بعد از آن و این ترتیب ها به سن نیز بستگی دارند.)
دکتر جنابیان چون خارج از کشور هم زندگی می کنند، اطلاعاتشون بهتر هست، البته به نظر میرسه مطالعه خوبی هم دارند.
البته ما در این وبسایت تبلیغ هیچ پزشکی رو نمی کنیم.
انشاالله که باقی کاربران هم پزشکان خود و تجربه درمان با آنها را معرفی کنند.